Om mig & företaget


Företaget är uppbyggt efter egna livserfarenheter

Jag heter Annika Gustafsson, är gift och har två döttrar och en son.
Jag är från början utbildad undersköterska, skötare, vårdare och har arbetat i vården sedan 1994. 2010 föddes våran son, vid 4 månaders ålder fick han krupp / förkylningsastma och var väldigt immunkänslig, en vanlig förkylning ledde ofta till sjukhusvistelse. En vanlig förkylning tar normalt 3-5 dagar att bli av med, för Lucas tog det ca 10-14 dagar. Lucas är i dag 7 år och har fortfarande väldiga besvär med sin krupp.

Det är tre händelser som jag kommer ihåg väldigt starkt, den ena gången fick han feberkrämpor fast de tedde sig väldigt annorlunda, då han först hamnade i koma och efter väldigt långt tid kom krämporna, tack o lov samtidigt som ambulansen. Det blev en ambulansfärd med blåljus, körandes mot rött, jag frågade då ambulans killen om Lucas skulle dö? Din son är jättesjuk och vi gör allt vi kan för att rädda hans liv. Väl framme vid akuten stod det ett team på ca tio personer, de tog Lucas och sprang och vi efter. Det fick ge dubbla doser kramplösande för att kramperna till slut skulle hävas, sedan låg han medvetslös i fyra timmar innan han vaknade. Lyckan då han öppnade sina bruna stora ögon är obeskrivlig. Sedan följde en rad olika undersökningar bland annat för epilepsi, prover togs för de trodde han fått hjärnhinneinflammation, och det blev röntgen av huvudet, till slut och tack o lov stod det klart att det var feberkrämpor.

Den andra händelsen var vid en av alla gånger som medicinerna som vi hade hemma mot krupp / astma inte hjälpte, efter ett par timmars inhalering på akuten blev vi till slut inlagda. Uppe på avdelningen fortsatte inhaleringen men kruppen höll i sig och till slut fick de ringa in jourhavande läkare, men kruppen vägrade ge med sig och till slut fick de ge mediciner intravenöst.

Den tredje starka händelsen var när Lucas fick öroninflammation, lunginflammation och halsvirus samtidigt, då var han också så dålig att vi inte visste hur det skulle sluta, eftersom både lunginflammationen och halsen var virus kunde de bara behandla öronen. Denna gången var vi inlagda i 10 dagar. Första kvällen som vi blev inlagda var det också sommarlovsavslutning för tjejerna i kyrkan det var verkligen med blandade känslor som jag satt där i kyrkbänken och tårarna rann, med en svårt sjuk son med sin pappa kvar på sjukhuset och de fina sångerna som barnen sjöng i kyrkan.

Till slut började jag leta alternativ till immunkänsliga barn och fick då fram barnyoga, tillsammans med andningen stärks immunförsvaret. Med stärkta kroppar får barnen bättre hållning, vilket ger mer utrymme för syre och blodflöde till livsvikta organ. Så jag utbildade mig till diplomerad barn och familjeyoga ledare i Göteborg. Jag började också att renovera i källaren för att kunna träna barnyoga där.

Jag har själv varit sjukskriven för utmattningssyndrom, jag började leta efter en utbildning för alla. I en familj med ett sjukt barn så blir ju hela familjen drabbad. Så jag utbildade mig till diplomerad mindfulness instruktör i Malmö. Mindfulness är ett förhållningssätt till livet som öppnar upp för inre lugn, acceptans och medkänsla. I mindfulness lär vi oss att ta kontakt med vårt andningsankare, andningen är det mest kraftfulla redskap som finns för att motverka stress och det är också den närmaste vägen till närvaro, att vara här och nu i kroppen.

Jag har också lärt mig taktil massage uppe i Stockholm. Högskolan i Halmstad gick jag och läste till hälsoarbetare och så läste jag arbetsvetenskap med förändrings arbete inom organisation och ledarskap parallellt.

Jag har också gått på medicinska yogainstitutet i Stockholm och lärt mig yoga vid stress / utbrändhet. En 8 veckors kurs för dig som är utsatt för påtaglig stress eller är sjukskriven för utmattningssyndrom.

Jag har gått även kurser i yoga chakra och flow, flyt i vardagen.

I november 2018 blev jag färdigutbildad stresscoach.

Renoveringen av källaren är nu också färdig, har inrett så det ska se ut som att man sitter på en veranda i en tropisk regnskog. Eftersom jag jobbar väldigt mycket med alla våra olika sinnen, har jag också försökt att ta in syn, hörsel, känsel, lukt. I hälsokällan kan man sitta och njuta av ljudet till olika vackra fågelsånger, ljudet från vattenfall, värmen från IR-LAMPORNA, och dofter av olika slag,

Målet är att arbeta förebyggande och rehabiliterande med psykisk ohälsa, både med barn, tonåringar, vuxna och seniorer. Målet fram över är att också gå ut till olika arbetsplatser och utbilda både personalgrupper men även chefer och ledning.

Att arbeta med något man brinner för är lycka, att kunna hjälpa andra människor är en härlig känsla!


Sperlingsg. 5, Halmstad • 0735-08 98 11 


Hemsida av Webbolo